Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баница на тиган»Сполучлива баница на тиган

Сполучлива баница на тиган

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Сполучлива баница на тиган
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Не е достатъчно само да гледаш снимки на вкусотии като тази вита баница - друго си е да си я приготвиш и директно да ѝ се насладиш"

Необходими Продукти

  • патладжани - 1 бр.
  • брашно - 155 г + допълнително
  • сирене - 140 г
  • вода - 80 мл
  • белтъци - 50 г
  • краве масло - 40 г
  • сол - щипка
  • чесън - 1 стрък пресен
  • оцет - 1 ч.л.
  • олио - 2 с.л. + допълнително
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжанът разрежете на две по дължина, посолете и оставете да пусне горчивия си сок. Измийте го и го намажете отвътре и отвън с олио. Печете за половин час или до омекване на 200 градуса.

Вътрешността на патладжана накълцайте на дребно, ще ви трябва 200 г от нея. В купа натрошете сиренето, добавете към него чесъна, нарязан, и 40 г от белтъка.

Замесете еластично тесто за баница, смесвайки олиото, брашното, 10 г белтък, оцет, сол и вода. Разделете го на четири топки и ги разточете на тънки кори. Всяка намажете с масло.

Сипвайте от плънката на вкусната баница, завийте на руло и на охлюв. Нареждайте готовите кори в тиган. Ще се получи чаровна вита баница. Отгоре я намажете с масло.

Изпечете като отгоре покриете баницата с патладжан с капак или фолио. Щом отдолу е изпечена, обърнете. Следете през цялото време, за да не я изгорите.

Хапнете от сполучливата баница на тиган, докато е още топла - невероятно вкусна е!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: