Начин на приготвяне
Патладжанът разрежете на две по дължина, посолете и оставете да пусне горчивия си сок. Измийте го и го намажете отвътре и отвън с олио. Печете за половин час или до омекване на 200 градуса.
Вътрешността на патладжана накълцайте на дребно, ще ви трябва 200 г от нея. В купа натрошете сиренето, добавете към него чесъна, нарязан, и 40 г от белтъка.
Замесете еластично тесто за баница, смесвайки олиото, брашното, 10 г белтък, оцет, сол и вода. Разделете го на четири топки и ги разточете на тънки кори. Всяка намажете с масло.
Сипвайте от плънката на вкусната баница, завийте на руло и на охлюв. Нареждайте готовите кори в тиган. Ще се получи чаровна вита баница. Отгоре я намажете с масло.
Изпечете като отгоре покриете баницата с патладжан с капак или фолио. Щом отдолу е изпечена, обърнете. Следете през цялото време, за да не я изгорите.
Хапнете от сполучливата баница на тиган, докато е още топла - невероятно вкусна е!