Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Яхнии»Иранска копривена яхния с боб

Иранска копривена яхния с боб

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7985k1k11
Иранска копривена яхния с боб
Снимка: Рая Андонова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
5
"Задължително опитайте тази копривена яхния с боб - полезна, а същевременно и толкова вкусна"

Необходими Продукти

  • коприва - около 150 г
  • спанак - 1 - 2 шепи
  • маслен боб - 1 консерва
  • черен боб - 1 консерва
  • лук - 1 глава
  • чесън - 1 скилидка, по - голяма
  • тофу - около 150 г
  • черен пипер
  • джоджен
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Копривата се измива и се попарва в гореща вода.

Спанакът се измива и накъсва.

Лукът се нарязва на дребно, чесънът се наситнява.

Тофуто се нарязва на кубчета.

400 мл от водота от попарената коприва се заделя. Копривата се изплаква със студена вода и се изцежда. След това се нарязва на дребно.

В сгорещено олио се запържва лукът с чесъна.

Добавят се копривата и подправките.

Налива се заделената вода и се оставя да заври.

След завиране се прибавя спанакът, разцърква се и когато омекне, се изсипват двете консерви боб, предварително изцедени и нарязаното тофу.

Вкусната яхния се оставя още няколко минути на котлона, след което се изключва и е готова за сервиране.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: