Супа от фазан

Адем ТехирАдем ТехирНовак
13/11/2013
"Когато е прекалено малък за печене, фазанът е перфектен за супа - всеизвестна кулинарна мъдрост "
Приготвяне20 мин.
Готвене200 мин.
Общо220 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо11 991
  • Преглеждания за месеца118
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4.7 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре почистената птица се залива със студена подсолена вода и се вари около 180 минути на тих огън, като се отпенва до избистряне.

По желание може да добавите и 1 бр. свински кокал за по силен бульон.

Когато месото се свари, се изважда и прибира на топло, а в бульона се добавят ситно нарязаните зеленчуци и се варят до готовност. Добавя се фидето и се вари до омекването му. Месото се обезкостява, накъсва и връща при останалите продукти, супата се кипва и се сваля от огъня.

На тънка струйка се влива застройката, направена от предварително разбитите жълтъци и сметаната. Преди поднасяне поръсете с малко ситно нарязан магданоз.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар