Супа от фазан

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Супа от фазан2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
200 мин.
Общо
220 мин.
Порции
4
"Когато е прекалено малък за печене, фазанът е перфектен за супа - всеизвестна кулинарна мъдрост"

Необходими Продукти

  • фазан - 1 бр. малък
  • моркови - 2 бр.
  • магданоз - 1 бр. корен
  • пащърнак - 20 г
  • кервиз - 20 г
  • черен пипер - 4 - 5 бр. зърна
  • фиде - 1 шепа
  • лук - 1 глава
  • сол
  • за застройката
  • сметана - 100 г готварска
  • яйца - 2 бр. жълтък
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре почистеният фазан се залива със студена подсолена вода и се вари около 180 минути на тих огън, като се отпенва до избистряне.

По желание може да добавите и 1 бр. свински кокал за по силен бульон.

Когато месото се свари, се изважда и прибира на топло, а в бульона се добавят ситно нарязаните зеленчуци и се варят до готовност.

Добавя се фидето и се вари до омекването му. Месото се обезкостява, накъсва и връща при останалите продукти, супата се кипва и се сваля от огъня.

На тънка струйка се влива застройката, направена от предварително разбитите жълтъци и сметаната.

Преди поднасяне поръсете с малко ситно нарязан магданоз.

Супата от фазан е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: