Телешки карета на скара

Ваня ЛиВаня ЛиНовак
13/11/2013
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо14 022
  • Преглеждания за месеца47
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • телешко месо - 600 г контра филе
  • зехтин - 4 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • соев сос - 2 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • мед - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешкото филе се нарязва на 4 бр. котлети с дебелина около 1.5-2 см и съвсем леко се начуква с дървено чукче.

Останалите продукти се смесват. С получената марината се намазват телешките пържолки и се прибират поне за 12 часа в хладилник.

Каретата се пекат на силно сгорещена скара от двете страни до готовност. Каретата се поднасят с гарнитура по избор.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Някой си там
Някой си там
15.01.2014 16:11
Ами сол?
0
0
Аз
Аз
22.02.2014 23:23
В соевия сос има достатъчно сол.
1
1