Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Телешки дроб на скара

Телешки дроб на скара

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Телешки дроб на скара1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"С какво ли питие си отива най-много телешкият дроб на скара - как мислите"

Необходими Продукти

  • дроб - 400 г телешки
  • чесън - 1 ч.л. на прах
  • черен пипер - на вкус
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • зехтин - 3 - 4 с.л.
  • лимони - сокът на 1 брой
  • сол - приготвяне
  • соев сос - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и почистете от ципите телешкия черен дроб, след което го нареже с остър нож на парчета с дебелина до 1 см. Накиснете дроба в купа, в която са смесени лимоновият сок, зехтинът и останалите подправки. Оставете да престои в маринатата за час-два.

Загрейте скара или грил, натъркайте реотаните с половин глава лук и запечете дроба от всяка страна за 3-4 минути. Поднесете телешкия дроб на скара, полят с малко соев сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
511
44
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

мирослав николов
мирослав николов
много е вкусно да има хубав аромат защото обичам да ям телешки дроб
на скара.
01.11.2014 17:40
2
1