Заешко с грах и картофки

Заешко с грах и картофки
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Насладете се на това толкова крехко задушено заешко с картофки и грах"

Необходими Продукти

  • картофи - 2 бр.
  • грах - 300 г замразен
  • заешко месо - 400 г
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 1 скилидка
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • домати - 2 бр.
  • бяло вино - 1/2 к.ч.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер
  • сол
  • копър
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Заешкото месо трябва да се измие добре и да се посоли. Готвите се в тенджера под налягане с 3 с.л. олио.

Щом месото се запържи и промени цвета си в златист, се добавят морковът и лукът. Към тях се изсипват и картофите, нарязани на едро.

Запържете заешкото с картофи за кратко и добавете бялото вино и още толкова вода. Гответе 10 мин. с капак.

След това сипете подправките, доматеното пюре, доматите и граха. Добавете вода да ги покрие. Гответе задушения заек още 10 минути.

Освободете парата и отворете капак.

Поднесете заешкото с грах и картофки, поръсено с копър.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: