Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Ципура с магданозено песто

Ципура с магданозено песто

Ципура с магданозено песто
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
15 мин.
Порции
2
"Хапвайте вкусна рибка поне веднъж седмично - комбинирайте я с картофи, салата и много лимон"

Необходими Продукти

  • ципура - 2 бр. филе
  • чесън - 2 скилидки
  • сол
  • черен пипер
  • зехтин - 1 с.л.
  • магданоз - връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте, почистете и овкусите със сол и черен пипер филетата от ципура. Оставете за 15 мин. настрани.

Чесъна и магданоза наситнете, смесете ги в купа, добавете зехтин и разбъркайте магданозеното песто.

Пържете рибата първо с кожата нагоре в 1 с.л. зехтин, след 2 мин. обърнете от другата страна.

Препоръчително е да приготвите ципурата с магданозено песто на тефлонов тиган.

Щом пържената ципура е готова, я намажете с пестото и поднесете с картофена гарнитура и лимон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: