Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Яхния»Пилешка яхния с праз и домати

Пилешка яхния с праз и домати

Пилешка яхния с праз и домати
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
26/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5
"Поне веднъж седмично трябва да приготвяте тази пилешка яхния - вкусът ѝ заслужава да бъде усещан често"

Необходими Продукти

  • чери домати - 10 бр.
  • праз - 1 бр.
  • лук - 1 бр.
  • пилешки гърди - 1 бр.
  • чушки - 1 бр. червени
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • целина - 1 стрък
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
  • червен пипер - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и нарежете на дребно пилешките гърди. Запържете ги в дълбока тенджера до побеляване в 3 с.л. олио.

Към тях прибавете праза и лука, настинени, а след 2-3 минути - целината и моркова.

Сложете също чушката, нарязана, и доматеното пюре. Сипете вода да ги покрие.

Овкусете с подправките, добавете чери доматчетата, разполовени, към пилешката яхния.

Гответе богатата яхния до готовност на пилешкото.

По желание поднесете пилешката яхния с праз и домати с люта чушка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: