Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Яхнии»Яхния с праз и домати

Яхния с праз и домати

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Яхния с праз и домати
Снимка: Мария Симова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
20 мин.
Порции
2
"Бърза яхния с домати и праз, с която може да нагостите близките си, когато времето ви притиска"

Необходими Продукти

  • праз - 1 стрък голям
  • домати - 1 буркани (370 мл) консерва
  • олио - 50 мл
  • брашно - 1 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • чубрица - на вкус
  • вода - 200 мл топла
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете праза, разделете на две части през средата по дължина и го нарежете на по- едри парчета.

В тиган с капак загрейте олиото и прибавете нарязания праз. Запържете за кратко и добавете доматите, варите докато остане на мазнина.

Поръсете брашното и разбъркайте за кратко, поръсете червения пипер и отново разбъркайте.

Налейте топлата вода, при непрекъснато бъркане, след като заври посолете на вкус и поръсете с черен пипер и чубрица на вкус.

Разбъркайте яхнията и свалете от огъня тигана, покрийте с капака и задушете за около 10 минути преди сервиране.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: