Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Яхния»Пилешка яхния с праз и гъби

Пилешка яхния с праз и гъби

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k3k4
Пилешка яхния с праз и гъби
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 4
10/04/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Да ви е сладко с пилешката яхния с праз и гъби, която спретнахме набързо"

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр.
  • гъби - 400 г микс
  • праз - 2 стръка само бялата част
  • лук - 1 глава кромид
  • доматено пюре - 3 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • магданоз - щедра щипка
  • черен пипер - щипка
  • чесън - 1 - 2 глави
  • сол
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилето на порции.

В тенджера загрейте 1 к.ч. мазнина и запържете месото, докато смени цвета си.

Извадете порциите и запържете в същата мазнина нарязания праз и кромид лук.

Върнете отново пилето, добавете 1 с.л. червен пипер, гъбите и 1 кафяна чашка топла вода.

Добавете две глави чесън срязани през средата.

Задушете до омекване на месото. Прибавете доматеното пюре към яхнията.

Довършете готвенето на пилешката яхния още около 5 мин.

Овкусете пилешката яхния с праз и гъби с щедра щипка нарязан магданоз и черен пипер.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: