Начин на приготвяне
Измиваме, почистваме и нарязваме гъбите на тънки парчета. Лука, праза и чушките ги нарязваме на не много ситно. Моркова го нарязваме на кубчета, а скилидките чесън на дребно.
В тенджера с малко мазнина задушаваме пилешкото месо за около 6 минути.
Прибавяме към него нарязаните предварително моркови, праз, лук, чушки, гъби и чесън. Оставяме да се задушат около 5 минути, след което добавяме червения пипер и 3 с. лъжици доматен сок.
Прибавяме брашното като разбъркваме добре всичко, след което заливаме с около 1 литър гореща вода, като разбъркваме енергично, за да не се получават бучки.
Подправяме с джоджен, чубрица и сол на вкус. Оставяме яхнията да къкри около 1 час, като от време на време разбъркваме. Преди поднасяне поръсваме ястието с нарязан на ситно магданоз.