Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Кето сьомгова пъстърва с авокадо

Кето сьомгова пъстърва с авокадо

Miss TastyMiss Tasty
Иноватор
271757361
Кето сьомгова пъстърва с авокадо4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
1
"Ако искате да хапнете хем вкусно, хем и здравословно, съветът ни е да започнете още днес с тази печена сьомгова пъстърва с авокадо"

Необходими Продукти

  • сьомгова пъстърва - 1 парче
  • домати - 1 бр. (розов)
  • сол - 1 щипка
  • черен пипер - 2 щипки
  • лимони - 1 бр.
  • авокадо - 1 бр. добре узряло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Включете фурната на 250°C с вентилатор.

Започнете приготвянето на рибата, като в купа изстискате сока на половин лимон, който да смесите с черния пипер.

Оваляйте парчето риба в така приготвения лимонов сок и оставете да се маринова с кожата нагоре (така че месото на рибата да се кисне в лимона) за 5 минути.

След тези 5 минути сложете рибата в тава с незалепващо покритие или върху хартия за печене, намалете фурната на 200 градуса и печете рибата 15 минути.

През това време пригответе авокадо дип, като измиете и резполовите с помощта на нож добре узрялото авокадо.

След това с лъжица отделете месото на авокадото от кората.

Намачкайте адокадото с вилица и добавете сока на другата половина лимон, както и сол и черен пипер на вкус.

Измийте и нарежете домата на колелца.

Подредете доматите в чинията за сервиране, като върху всяко колелце домат, сложите топка от адокадо дипа. Може да украсите с маслини.

Готовата и изпечена сьомгова пъстърва добавете в чинията и имате бързо кето ястие, богато на здравословни мазнини и омега-3 мастни киселини, ниско на въглехидрати и с нисък гликимечен индекс.

Кето сьомгова пъстърва с авокадо за едно здравословно хранене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: