Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бишкотена торта»Ментова торта с маскарпоне и бишкоти

Ментова торта с маскарпоне и бишкоти

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Ментова торта с маскарпоне и бишкоти4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4
"Най-свежата ментова тортичка за предстоящите горещи дни"

Необходими Продукти

  • бишкоти - до 16 бр. Савоярди
  • маскарпоне - 250 г
  • сметана - 200 мл
  • ментов сироп - 100 мл
  • прясно мляко - 100 мл
  • пудра захар - 3 с.л.
  • шоколадови капки - 50 г
  • шамфъстък - 50 г едро смлян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа изсипете маскарпонето, добавете 3 супени лъжици пудра захар и разбийте с мискер за кратко, колкото да хомогенизирате захарта и сиренето.

В друга купа разбийте сметаната на сняг. Прибавете я към маскарпонето, разбивайки с миксер на най-ниската степен до получаване на гладък крем.

Смесете ментовия сироп с прясното мляко.

На дъното на подходяща чиния изсипете от крема.

Върху него наредете ред бишкоти Савоярди, сиропирани с ментово-млечния сироп.

Сложете от крема и отново ред сиропирани бишкоти.

Завършете лесната бишкотената торта с дебел слой крем.

Поръсете с шоколадови капки или ядки по ваш вкус.

Аз поръсих с едро смлян шамфъстък!

Ментова торта с маскарпоне и бишкоти е с много свеж вкус!

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Димитър Димитров
Димитър Димитров
Вкусно и наистина освежаващо! :)
27.05.2021 05:02
1
Покажи всички подкоментари