Начин на приготвяне
За приготвяне на тестото: Натрошете маята в подходящ съд и долейте 100 мл хладко мляко, 1 лъжица захар и разбъркайте. Оставете да престои 10 минути.
В отделен съд сложете свинската мас и я разбийте с миксер. Добавете яйцата, 1 лъжица захар, настърганата лимонова кора, ваниловата захар и разбийте с миксера.
След това добавете шупналата мая, останалото прясно мляко (300 мл) и разбийте отново с миксера.
Добавете брашното (400 г) и разбийте. Изключете миксера и с постепенно добавяне на останалото брашно (400 г) замесете меко тесто.
Покрийте със стреч фолио и оставете да втаса.
Втасалото тесто не месете повторно, а направо сложете на набрашнена повърхност и разделете на две части.
Двете части разточете с точилка в голям кръг, нарежете на триъгълници.
На всеки триъгълник сложете по 1 лъжица сладко (мармалад), навийте кифличките, подредете ги в тава с хартия за печене. Покрийте с кърпа и оставете настрана за 10 минути.
През това време включете фурната да загрее на 250 градуса. Печете кифличките на 180 градуса 25 минути.
Готовите кифлички извадете от фурната и както са топли ги оваляйте в пудра захар. Сервирайте.
Сладките кифлички като на баба са готови.