Начин на приготвяне
В дълбок съд сложете размекнатия маргарин, добавете сиренето, солта и разбийте.
Отделно смесете брашното с бакпулвера, добавете разбитата смес и замесете тесто.
Тестото сложете в найлонов плик и оставете в хладилник за около час.
След това преместете тестото на набрашнен плот и разточете с точилка в правоъгълна форма. Нарежете на дълги ленти.
Увийте всяка лента във формата на спирала и подредете в тава с хартия за печене.
Яйцето разбийте и намажете соленките, след което ги поръсете със сусам.
Печете в добре загрята фурна на 180 градуса докато не поруменеят (15 минути).
Готовите соленки извадете от фурната, оставете да се охладят и сервирайте.
Съвет: Вместо натрошено сирене може да ползвате крема сирене. Да ви е сладко!
Соленките със сирене и сусам са готови.