Начин на приготвяне
Клафути е лесен и бърз десерт, който може да се приготви с различни плодове.
В това мое предложение присъстват така любимите ми круши, обгърнати в аромат на ванилия, а животинското мляко е заменено с растително, което прави десерта още по- лек.
Започнете с приготвянето на това клафути, като първо си включите фурната да загрява до 150 градуса.
Разбийте яйцата до еднородна течна смес с малко балончета, без да стават на пухкава пяна.
Добавете пудрата захар, бадемовото мляко, с разбито с него брашно и накрая екстракта от ванилия.
Отново разбийте добре и оставете сместа да престои 15 минутки или докато си подготвяте крушите.
Обелете ги, разполовете и премахнете сърцевината със семките. Нарежете след това по дължина на тънки парченца.
Когато сте готови с плодовете, намазнете 4 формички с диаметър 14.5 см. или цяла по- голяма форма (например за тарт) и разпределете от сместа. Задължително преди това разбъркайте отново, за да се предотврати брашното да остане на дъното.
Сложете крушите (по една половинка във формичка, или ако са в голяма тава подредете, както ви харесва).
Печете в загрятата на 150 градуса фурна до златист загар, около 1 час.
Поднесете десерта топъл, поръсен с карамел, или на стайна температура, поръсен с пудра захар.
Да ви е сладко!
Лекото клафути с круши е готово.