Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Клафути»Леко клафути с круши

Леко клафути с круши

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Леко клафути с круши
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 5
30/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Този път избрахме да направим това клафути с круши, но сме пробвали и с други плодове и е също толкова вкусно"

Необходими Продукти

  • круши - 2 бр. среден размер
  • яйца - 4 бр. XL размер
  • бадемово мляко - 500 мл
  • пудра захар - 80 г + за поръсване
  • брашно - 60 г
  • ванилов екстракт - 1/2 ч.л. натурален
  • олио - 1 с.л. за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Клафути е лесен и бърз десерт, който може да се приготви с различни плодове.

В това мое предложение присъстват така любимите ми круши, обгърнати в аромат на ванилия, а животинското мляко е заменено с растително, което прави десерта още по- лек.

Започнете с приготвянето на това клафути, като първо си включите фурната да загрява до 150 градуса.

Разбийте яйцата до еднородна течна смес с малко балончета, без да стават на пухкава пяна.

Добавете пудрата захар, бадемовото мляко, с разбито с него брашно и накрая екстракта от ванилия.

Отново разбийте добре и оставете сместа да престои 15 минутки или докато си подготвяте крушите.

Обелете ги, разполовете и премахнете сърцевината със семките. Нарежете след това по дължина на тънки парченца.

Когато сте готови с плодовете, намазнете 4 формички с диаметър 14.5 см. или цяла по- голяма форма (например за тарт) и разпределете от сместа. Задължително преди това разбъркайте отново, за да се предотврати брашното да остане на дъното.

Сложете крушите (по една половинка във формичка, или ако са в голяма тава подредете, както ви харесва).

Печете в загрятата на 150 градуса фурна до златист загар, около 1 час.

Поднесете десерта топъл, поръсен с карамел, или на стайна температура, поръсен с пудра захар.

Да ви е сладко!

Лекото клафути с круши е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: