Ароматна пъстърва върху шарен ориз
Aromatična pastrmka na šarenom pirinču
Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Ароматна пъстърва върху шарен ориз

Ароматна пъстърва върху шарен ориз

Анелия ТерзиеваАнелия Терзиева
Готвач
2803k7061k3
Ароматна пъстърва върху шарен ориз
Снимка: Анелия Терзиева
1 / 3
28/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Пренесете се на брега на морето още днес с тази толкова вкусна и ароматна пъстърва"

Необходими Продукти

  • пъстърва - 1 бр. (голяма)
  • едамаме - 1 ч.ч.
  • ориз - 1 ч.ч. (басмати)
  • чушки - 1 бр. червена
  • чесън - 2 скилидки (или ½ ч.л. чесън на гранули)
  • мащерка - прясна
  • галета - или по - едри трохи от хляб
  • сол
  • черен пипер
  • зехтин
  • За соса
  • готварска сметана - 100 мл
  • горчица - 2 с.л.
  • лимонов сок - от половин лимон
  • сол
  • черен пипер
  • масло - 1 бучка (малка)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме рибата и изваждаме двете филета. Натриваме я с малко зехтин. Смесваме чесъна, подправките и хлебните трохи (галетата) и покриваме рибните филета.

Печем рибата за около 10 минути.

Сваряваме отделно басмати ориза и едамамето. Изцеждаме и ги смесваме, като добавяме малко масло, сол и черен пипер. Нарязваме чушката на дребни кубчета и ги добавяме към ориза и едамамето.

Поднасяме рибата върху канапе от ориза, като заливаме със сос.

Него приготвяме, като кипнем в касерола за около 5 минути сметаната, горчицата, сока от лимона и при необходимост от разреждане – малко вода.

Овкусяваме отново със сол и черен пипер.

Ароматната пъстърва върху шарен ориз е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: