Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Бирени мезета»Крехък пържен свински дроб

Крехък пържен свински дроб

Крехък пържен свински дроб
Снимка: Димитрина Иванова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Днешното предложение за чудно бирено мезенце е този толкова крехък пържен свински дроб. Добър апетит!"

Необходими Продукти

  • свински дроб - 700 гр
  • брашно - 1 ч.ч.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинския дроб на филийки. Измийте го хубаво. Сложете го в купа и прибавете прясното мляко.

Оставете го в хладилника за 6 часа.

В тиган сипете мазнина да се загрее. Отцедете дроба от прясното мляко и го подсушете с кухненска хартия.

В купа сложете брашното и започнете да овалвате парчетата дроб.

Когато мазнината загрее започнете пърженето, но внимавайте, защото понякога пръска много.

Извадете го и в чинийката, в която го оставяте, сложете кухненска хартия да обере излишната мазнина.

Посолете го, но след като го изпържите.

За гарнитура към него може да изпържите картофки и да си отворите една студена биричка. Чудно бирено мезенце.

Приятен апетит!

Крехкият пържен свински дроб е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: