Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Пържен свински дроб с чесън

Пържен свински дроб с чесън

Пържен свински дроб с чесън
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Елате да видите какво мезе сме ви приготвили - за нула време ще ометете всичко от чинията"

Необходими Продукти

  • свински дроб
  • царевично брашно - за овалване
  • чесън - 1 глава
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и нарежете дроба. Посолете и оставете за половин час.

Обелете главата чесън, като махнете само бялата люспа, която пада лесно. Разделете скилидките.

Загрейте мазнина в тигана. Оваляйте дроба в брашното. Сложете го в тигана, заедно с всичките скилидки чесън.

Изпържете от двете страни до готовност, като обръщате и чесъна през това време.

Ако забележите, че започва да изгаря, го извадете веднага и оставете само дроба.

Той вече си е пуснал ароматите, а дробът ги е поел.

Готовия свински дроб на тиган извадете и изцедете върху кухненска хартия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: