Начин на приготвяне
Измиваме свинския дроб и го нарязваме на ивици. Поставяме го да се изкисне в студена вода за 15 минути.
Приготвяме маринатата от бялото вино, лимоновия сок, настъргания лук, овкусена със сол, черен пипер, дафин и майорана.
Потапяме изцедения дроб и го поставяме в хладилник за едно денонощие.
На следващия ден нарязваме ивиците на хапки.
В дълбок тиган поставяме маслото да се загрее и на умерена температура запържваме за около 3-4 минути черния дроб.
Прибавяме маринатата, усилваме котлона. След като се изпари алкохолът, отново намаляваме температурата и оставяме соса да се редуцира.
Приготвяме гарнитурата, като запечем на грил тиган шайбите червен лук и гъби.
Поставяме лука като канапе и върху него подреждаме пържения черен дроб и поръсваме с нарязан на ситно магданоз.
Гарнираме пържения свински дроб с масло със запечените бланширани гъби.
Овкусяваме със сок от лайм.
Съвет: Ако желаете да залеете пържените хапки със сос, то тогава прибавете 1 ч.л. брашно към къкрещия сос и ще го редуцирате по-бързо.