Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Щрудел»Мек и вкусен щрудел с мак

Мек и вкусен щрудел с мак

SanjaSanja
Чирак
15195
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Мек и вкусен щрудел с мак
Снимка: Sanja
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
15
"Мекият щрудел с маково семе ни връща в най-красивите дни на детството"

Необходими Продукти

  • мляко - 250 мл
  • мая - 20 г
  • жълтъци - 3 бр.
  • мас - 100 г
  • брашно - 550 г
  • мак - 300 г смлян
  • захар - 220 г
  • ванилова захар - 10 г
  • горещо мляко - 200 мл
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете смлените макови семена, захарта и ваниловата захар. Залейте с горещото мляко и разбъркайте добре, оставете пълнежа да се охлади добре.

Към топлото мляко добавете маята, чаена лъжичка брашно и захар. Оставете 15 минути, за да втаса сместа.

Сложете маста, 3 супени лъжици захар и жълтъците в купа, разбъркайте, след това залейте мляко с маята и замесете тестото с брашно. Оставете за 30 минути да втаса.

Разделете тестото на половина, разточете всяка част поотделно върху хартия за печене. Сложете половината от пълнежа и завийте.

Смесете 1 жълтък с малко пудра захар, за да покриете щрудела, след това поставете в предварително загрята фурна на 180 ° C и печете 40 минути.

Когато щруделът се охлади, нарежете го на парчета и поръсете с пудра захар или руло.

Мекият и вкусен щрудел с мак е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: