Начин на приготвяне
Смесете смлените макови семена, захарта и ваниловата захар. Залейте с горещото мляко и разбъркайте добре, оставете пълнежа да се охлади добре.
Към топлото мляко добавете маята, чаена лъжичка брашно и захар. Оставете 15 минути, за да втаса сместа.
Сложете маста, 3 супени лъжици захар и жълтъците в купа, разбъркайте, след това залейте мляко с маята и замесете тестото с брашно. Оставете за 30 минути да втаса.
Разделете тестото на половина, разточете всяка част поотделно върху хартия за печене. Сложете половината от пълнежа и завийте.
Смесете 1 жълтък с малко пудра захар, за да покриете щрудела, след това поставете в предварително загрята фурна на 180 ° C и печете 40 минути.
Когато щруделът се охлади, нарежете го на парчета и поръсете с пудра захар или руло.
Мекият и вкусен щрудел с мак е готов.