Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Свински дроб със сметана

Свински дроб със сметана

VecaVeca
Мастър Шеф
296632k326
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Свински дроб със сметана2 / 2
02/06/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Добрия стар дроб винаги може да ни изненада с някоя нова рецепта"

Необходими Продукти

  • свински дроб - 500 г
  • лук - 2 глави
  • заквасена сметана - 200 г
  • брашно - 100 г
  • универсална подправка - 1 лъжичка
  • сол - на вкус
  • ориз - 50 г
  • олио
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинския дроб нарежете на парчета с желан размер и дебелина (най-добре да са дълги парчета).

Посолете и оставете да отстоят в хладилник (докато запържите лука).

В загрято олио запържете нарязания на ситно лук. Извадете дроба от хладилника, оваляйте парчетата в брашно и прибавете към лука в тигана.

Добавете универсалната подправка, долейте вода и задушавайте (като от време на време доливате по малко вода щом се изпари). Разбърквайте.

Когато дроба омекне, добавете разбитата заквасена сметана, разбъркайте и оставете да се задушава още 15-тина минути на тих огън.

Ориза сварете и посолете. В средата на чинията за сервиране сипете ориза, а отстрани готовия дроб.

Свинският дроб със сметана е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: