Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Пържен свински дроб с лук и сметана

Пържен свински дроб с лук и сметана

JuliyaJuliya
Помощник Готвач
5527k2k1
Пържен свински дроб с лук и сметана
Снимка: Juliya
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
75 мин.
Порции
3
"Пърженият черен дроб с лук си правят много добра компания с тази сочничка сметана"

Необходими Продукти

  • свински дроб - 300 г
  • прясно мляко - около 1/2 ч.ч.
  • лук - 2 глави
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • заквасена сметана - 200 г (по желание)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте свинския дроб и го нарежете на парченца.

Залейте дроба с прясното мляко, оставете за около 1-2 часа и отцедете.

Нарежете лука на полуколелца и запържете в загрятото олио.

Добавете дроба и пържете съвсем за кратко (около 10 минути), разбърквайки.

След като пърженият дроб пусне сок, добавете заквасената сметана (по желание), овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте добре.

Пърженият свински дроб с лук и сметана е готов.

Вижте защо да накисвате дроба в мляко, преди да го сготвите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: