Начин на приготвяне
За този интегрален хляб сложете сухата мая в по-дълбока купа, добавете захарта, хладката вода, разбъркайте и оставете да престои 10 минути.
Комбинирайте яйцата и олиото в подходяща купа. Отделно комбинирайте брашното и солта, добавете яйцата и олиото, оцета, след това смесете маята и разбъркайте с кухненски робот, така че всички съставки да се смесят (тестото изглежда като мокър пясък).
Прехвърлете тестото в намаслена продълговата тава. Покрийте с найлонова торбичка и оставете за около час да втаса.
Печете в предварително загрята фурна на 200 °C за 10 минути, след това печете на 220 °C за 15 минути.
Извадете готовия пълнозърнест хляб от фурната, поръсете с вода, покрийте с чиста кухненска кърпа и оставете да се охлади сръбския интегрален хляб.