Домашно реване с яйца

Violeta StrahilovaVioleta StrahilovaНовак43
31/10/2018
"Пухкаво, сочно и много вкусно домашно реване по оригинална българска рецепта"
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
24 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо351 304
  • Преглеждания за месеца3101
  • Преглеждания за седмицата152
  • Коментирана12 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена24

Необходими Съставки

  • яйца - 4 бр.
  • брашно - 1 и 1/2 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • сол - 1 щипка
  • за сиропа
  • вода - 4 ч.ч.
  • захар - 2 ч.ч.
* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата и захарата с миксер до получаването на пухкав крем. След това добавяме брашното, бакпулвера и щипката сол. Разбиваме, докато се получи хомогенна смес. Изсипваме сместа в тава за печене и печем на 180-200 градуса около 30 мин.

Проверяваме дали е изпечено с дълга, тънка дървена клечка, като боцнем на няколко места по реването. Ако не залепне сурово тесто, е готово.

Сиропът се приготвя от посочените продукти, като се кипне в тенджера на котлона и поври 10-тина минути.

Реването се нарязва на квадрати или правоъгълници и се залива със сиропа.

Студено реване се залива с топъл сироп или обратното. По желание към сиропа може да се добави някаква есенция.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 22
4 9
3 4
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (12)

Изпрати
Radostina Vasileva
Radostina Vasileva
28.11.2018 14:11
Аз добавих и кокосови стърготини в сместа.Стана превъзходно!
1
0
Toni ho
Toni ho
08.09.2018 20:57
Napravih revaneto stana mnogo vkusno no malko povece sladko spored moq vkus
2
0
Лидия Панайотова
Направих го.Стана страхотно хубаво.Споделих и сега ми искат рецептата.
6
1