Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Реване»Домашно реване с яйца

Домашно реване с яйца

Violeta StrahilovaVioleta Strahilova
Новак
461176
31/10/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Пухкаво, сочно и много вкусно домашно реване по оригинална българска рецепта"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • брашно - 1 и 1/2 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • сол - 1 щипка
  • за сиропа
  • вода - 4 ч.ч.
  • захар - 2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата и захарата с миксер до получаването на пухкав крем. След това добавяме брашното, бакпулвера и щипката сол. Разбиваме, докато се получи хомогенна смес. Изсипваме сместа в тава за печене и печем на 180-200 градуса около 30 мин.

Проверяваме дали е изпечено с дълга, тънка дървена клечка, като боцнем на няколко места по реването. Ако не залепне сурово тесто, е готово.

Сиропът се приготвя от посочените продукти, като се кипне в тенджера на котлона и поври 10-тина минути.

Реването се нарязва на квадрати или правоъгълници и се залива със сиропа.

Студено реване се залива с топъл сироп или обратното. По желание към сиропа може да се добави някаква есенция.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
523
49
34
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Radostina Vasileva
Radostina Vasileva
Аз добавих и кокосови стърготини в сместа.Стана превъзходно!
28.11.2018 14:11
2
Toni ho
Toni ho
Napravih revaneto stana mnogo vkusno no malko povece sladko spored moq vkus
08.09.2018 20:57
2
Лидия Панайотова
Лидия Панайотова
Направих го.Стана страхотно хубаво.Споделих и сега ми искат рецептата.
17.03.2018 15:55
8
1
emilia
emilia
Strachotno stana
23.02.2016 20:08
3
2
Надя
Надя
Много добра рецепта!
20.02.2016 20:50
7
1
величка
величка
много хубаво стана реването но следващия път ще намаля малко захарта за сиропа за мен специално ми идва малко благичко но е супер
26.01.2016 16:42
4
2
Ваня Благоева
Ваня Благоева
Много обичам реване, но скоро не съм правила, а и го правя по-друга рецепта - с мляко, но ще го пробвам и с вода! :)
11.01.2016 14:51
4
1
Мария
Мария
Реването стана чудесно, благодаря за рецептата! Аз сложих боровинки отгоре преди да го сложа във фурната и стана още по-вкусно. Можете да пробвате с кайсии, праскови или каквито плодове харесвате, става още по-чудесно. :)
12.12.2015 09:51
5
марина
марина
Браво за рецептата. Фантастично реване!Благодарности.
11.12.2015 17:35
1
МАГДАЛЕНА АЛЕКСИЕВА
МАГДАЛЕНА АЛЕКСИЕВА
разкошен сладкиш,върна ме 45-50 години назад във времето,когато обичахме децата от квартала даотидем на сладкарница и това беше нашия елексир благодаря ви за прекрасната рецепта .
08.02.2014 08:17
15
4
Валентина
Валентина
Стана вкусен,но мисля че захарта трябва да е по- малко.Стана твърде сладък,но иначе си заслужава. :)
27.01.2014 16:10
8
5
Stefani
Stefani
рецептата за домашното реване е многооо вкусна!!!
19.01.2014 09:05
25
2