Начин на приготвяне
Сложете маята и 1 с.л. захар в топлата вода, разбъркайте добре, покрийте с кърпа и оставете на топло 10-15 минути, за да се активира.
Брашното се пресява, прави се кладенче в средата и се сипват маята, олиото и прясното мляко. Добавят се солта и захарта, разбъркват се с лъжица.
При нужда се добавя още брашно, замесва се меко и еластично тесто, което се оставя на топло за около 30 - 60 минути, докато удвои обема си.
Междувременно загрейте олиото и запържете за кратко лука, добавете каймата и гответе до полузадушаване. Овкусете с подправки на вкус.
Разделете тестото на еднакви топчета, разточете и оформете пидетата.
Сложете в правоъгълна тава, покрита с хартия за печене, и гарнирайте с каймата. Сложете резени чушка, намажете с разбития жълтък и печете в предварително загрята на 180°C фурна до готовност.
По желание малко преди да извадите пидетата от фурната, може да чукнете отгоре по едно яйце и да поръсите с настърган кашкавал.
Източник: Десислава Рангелова от Кулинарна мрежа