Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Гюзлеми»Гьозлеме със сирене и пресен лук

Гьозлеме със сирене и пресен лук

Poli DobrevaPoli Dobreva
Новак
1167
Гьозлеме със сирене и пресен лук
Снимка: Анонимен
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
15 мин.
Порции
3
"Който не е опитал тези гюзлемета със сирене, той не се е влюбил с тях"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 3 бр. къпани
  • сирене - 200 г
  • зелен лук - 3 стръка
  • олио - 50 мл
  • масло - 125 г
  • вода - 3 с. лъжици
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържва се леко зеленият лук с половината олио, в купичка се смесват водата и половината разтопено масло и с четка се намазва цялата кора.

В средата на корите се слагат сиренето и лукът, загъва се кората да се получи квадрат, като при всяко сгъване се маже с водата и маслото, за да се запечата.

Загряват се в тиган останалата част от олиото и маслото.

Пържи се до получаването на златист загар на гюзлемето.

Гьозлемето със сирене и пресен лук е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: