Начин на приготвяне
Измиваме си добре обезкостените пилешки бутчета и преди да ги сложим в маринатата леко ги разрязваме по дължинаили можем да начукаме с чук за месо. Това правим, за да станат по-тънки, което е важно за изпичането им.
След като сме обработили месото, пристъпваме към овкусяването му.
В дълбока купа сипваме соевия сос, меда, горчицата, червения и черния пипер и разбъркваме всичко това, за да се смесят добре всички съставки.
Към сместа не добавяме сол, защото соевият сос е достатъчно солен.
Нареждаме пилешките пържоли в купата и ги разбъркваме, докато маринатата покрие плътно от всички страни всяка една пържола.
Така оставяме да поемат от марината за 15-20 минути.
След като изтече времето си вземаме съд, в който ще печем пилешките пържоли, изсипваме малко олио и нареждаме пържолите.
Поставяме във фурната и печем за около 15 минути.
Вадим и поставяме отгоре на всяка пържола по един или два слайса кашкавал и отново поставяме във фурната.
Допичаме до желания загар.
Пилешките пържоли от бут на фурна са готови.
Коментари