Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пържоли»Пилешки пържоли от бут на фурна

Пилешки пържоли от бут на фурна

Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Няма да крием, че голяма част от този чуден вкус се крие в разтопеното кашкавалче, което слагаме върху пилешките пържолки"

Необходими Продукти

  • пилешки пържоли - 4 бр. от бут (обезкостени)
  • соев сос - 4 с.л.
  • мед - 1 с.л.
  • горчица - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • кашкавал - 8 слайса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме си добре обезкостените пилешки бутчета и преди да ги сложим в маринатата леко ги разрязваме по дължинаили можем да начукаме с чук за месо. Това правим, за да станат по-тънки, което е важно за изпичането им.

След като сме обработили месото, пристъпваме към овкусяването му.

В дълбока купа сипваме соевия сос, меда, горчицата, червения и черния пипер и разбъркваме всичко това, за да се смесят добре всички съставки.

Към сместа не добавяме сол, защото соевият сос е достатъчно солен.

Нареждаме пилешките пържоли в купата и ги разбъркваме, докато маринатата покрие плътно от всички страни всяка една пържола.

Така оставяме да поемат от марината за 15-20 минути.

След като изтече времето си вземаме съд, в който ще печем пилешките пържоли, изсипваме малко олио и нареждаме пържолите.

Поставяме във фурната и печем за около 15 минути.

Вадим и поставяме отгоре на всяка пържола по един или два слайса кашкавал и отново поставяме във фурната.

Допичаме до желания загар.

Пилешките пържоли от бут на фурна са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Юстиниян Ясенов
Юстиниян Ясенов
Станаха прекрасни . Единствено върху кашкава сложих по едно кръгче лук.
31.12.2022 20:22
1