Начин на приготвяне
В топла вода сипете пакетче суха мая и захар, разбъркайте и оставете да бухне за 10 минути.
С останалите продукти замесете средно меко тесто и покрийте с фолио, оставете на топло да втаса.
Премесете втасалото тесто и разделете на топки с големина на малка ябълка. В купа натрошете сиренето.
Всяко топче с намазнени ръце се оформя на кръг. В средата поставете сирене и долния и горния край се прегъват към средата.
Навива се рулце и така се оформят пирожките, като после леко се търкалят с двете ръце да се удължат и тестото се изтънява да не остане сурово при пържене.
Загрява се олио в тиган, пържим на 4 степен до златисто от всички страни.
Изваждат се върху салфетка да попие мазнината.
Чудесни за закуска по всяко време! Добър апетит!
Пържените пирожки с мая и сирене са готови.