Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Пирожки»Пирожки с мая и сирене

Пирожки с мая и сирене

Пирожки с мая и сирене
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 4
11/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
15
"Пирожките са универсална вкусотия, която обичаме да хапваме по всяко време на денонощието"

Необходими Продукти

  • вода - 300 мл
  • олио - 3 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • мая - 25 г
  • яйцa - 1 бр.
  • брашно - 700 г
  • плънка
  • сирене
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В 100 мл топла вода се натрошава и разбърква маята със захарта. Оставя се на топло да се оформи като шапчица и сипваме в брашното.

Добавят се яйцето, останалата вода, олио и сол. Замесва се средно меко тесто, намазва се с олио и оставяме да втаса 30 минути, покрито с фолио. Разделя се на 2 части втасалото тесто.

Първата се точи на правоъгълник, отгоре се натрошава сирене и покриваме с втората разточена кора. Нарязва се на ленти широки по 2 см.

Загрява се олио в дълбок тиган и пържим пирожките от всички страни до златисто на умерен огън, за да не останат вътре сурови. Пухкави и вкусни!

Пирожките с мая и сирене са страхотни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка: