Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Пирожки»Пирожки със сирене и мед

Пирожки със сирене и мед

VeselinaVeselina
Иноватор
3062k1k1k5
Пирожки със сирене и мед
Снимка: Veselina
1 / 5
22/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Ароматът на пирожки ще събере цялото семейство покрай масата за нула време"

Необходими Продукти

  • хладка вода - 380 мл
  • мед - 1 ч.л.
  • сол - 1 щипка
  • мая - 1/3 кубче
  • олио - 3 с.л.
  • брашно - 3 ч.ч
  • олио - за пържене
  • сирене - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява в купа и него и се прави кладенче. Маята я разтваряме хладка вода.

Вътре слагаме 2 с.л от брашното и 1 ч.л мед. Разбъркваме, за да се разтвори добре маята, и я оставяме покрита за 5-6 мин.

В брашното слагаме и щипка сол. После прибавяме течността в кладенчето и месим.

Замесеното тесто го слагаме върху масата, върху която ще работим, и го доомесваме. Трябва да стане меко и гладко тесто.

Оставяте да втаса на стайна температура, покрито с кърпа за около 50 мин. Трябва тестото да втаса.

Делим тестото на равни по големина части. Сипваме малко брашно върху масата и разточваме всяка топка с точилка, така че да станат като кръг.

Докато разточваме, за да не лепне, също ръсим с брашно.

Натрошаваме сиренето. Слагаме от сиренето в половината питка и прегъваме. После слагаме и на всички останали.

Взимаме една вилица и с зъбите и притискаме прегънатите части на питките.

Слагаме олио около 1 ½ ч.ч в тиган или тенджера да загрее хубаво и пържим по две-три питки едновременно. Обръщаме пирожките по време на пърженето.

Пирожките със сирене и мед са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: