Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Бухти»Моите големи пърженки

Моите големи пърженки

VecaVeca
Мастър Шеф
296812k
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Моите големи пърженки3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
6
"Поглезете семейството си с вкусна закуска, която ще приготвите при това за нула време - големи пърженки за всички у дома"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • брашно - 500 г
  • вода - 350 мл
  • прясна мая - 20 г
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • За пържене
  • олио - според нуждите
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяне на тестото:

Натрошете маята и я сложете в по-дълбока купа. Добавете хладката вода, захарта и разбъркайте.

След това добавете половината брашно (250 г) с олиото и разбъркайте.

Постепенно добавете останалото брашно (250 г) и комбинирайте всичко с вилица (не разбивайте, а само комбинирайте съставките с вилицата).

Намажете вътрешността на найлоновата торба с олио, сложете тестото в торбата, изцедете целия въздух от нея и завържете добре.

Оставете в хладилника за 1 нощ.

На следващия ден поставете тестото на работната повърхност и не бъркайте, а вземете по малко смес и оформете понички с желаната форма и размер (ако е необходимо, сложете малко олио върху работната повърхност, за да се отпусне тестото - изтънете тестото с пръсти).

Запържете домашните пърженки в загрято олио до златисто кафяво от двете страни.

Поставете готовите мекици върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.

Сервирайте тестените закуски горещи.

Съвет: Можете да ги намажете със сладко, мармалад, пастет. Много са вкусни. Да ви е сладко !

Забележка: По време на приготвянето на моите големи пърженки не е включено времето, необходимо на тестото да престои в хладилника.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: