Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Супа от коприва»Копривена кремсупа със спанак

Копривена кремсупа със спанак

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7985k1k11
Копривена кремсупа със спанак
Снимка: Рая Андонова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
5
"Ето как да включим едни от най-полезните растения и зеленчуци в дневното си меню за хранене"

Необходими Продукти

  • коприва - 150 грама
  • спанак - 4 шепи
  • лук - 2 стръка, пресен
  • моркови - 1 бр.
  • тиквички - 1 бр.
  • черен пипер
  • сол
  • олио
  • лимонов сок - прясно изцеден
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Копривата и спанакът се измиват.

Спанакът се накъсва.

Копривата се попарва във вряща вода за няколко минути. Когато е готова, се запазва водата, измива се копривата със студена вода и се отцежда добре.

Изцедената коприва се нарязва на ситно.

Лукът и морковът се нарязват на дребно, а тиквичките - на малко по-големи кубчета.

В сгорещено олио се запържва лукът с моркова.

Налива се от водата, запазена от копривата.

Когато заври, се оставя на слаб огън, докато морковът започне да поомеква.

След това се прибавя тиквичката заедно с копривата и спанака и се подправя на вкус.

Оставя се до готовност на всички продукти.

Когато всичко е сготвено, зелената супа от коприва се пасира.

Сервира се поръсена с малко лимонов сок и крутони.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: