Начин на приготвяне
Измиваме си пилешките дробчета, премахваме им ципите и нареждаме в намаслена тавичка.
Измиваме си и картофите и нарязваме на кубчета.
Поставяме в съд и заливаме с вода, като оставяме на страна.
Лука почистваме от люспите и нарязваме на дребно.
Премахваме водата от картофите и към тях добавяме лука.
Овкусяваме с червения и черен пипер, както и със солта и чубрицата.
Всичко разбъркваме много добре.
Изсипваме всичко това в тавата при дробчетата, поръсваме с още малко олио, прибавяме бирата и внимателно разбъркваме дробчетата с картофи.
Поставяме във фурната и печем пилешки дробчета с пресни картофи на 200°C до готовност.
Поднасяме, докато са още топли.
Коментари