Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Пилешки дробчета с пресни картофи

Пилешки дробчета с пресни картофи

Пилешки дробчета с пресни картофи
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Не е нужно да ви описваме подробно вкуса на пилешките дробчета с пресни картофки, нали? Всички знаем, че е страхотен"

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 500 г
  • пресни картофи 4 бр.
  • лук - 3 глави
  • олио - 2 с.л.
  • червен пипер
  • черен пипер - на вкус
  • чубрица - на вкус
  • сол - на вкус
  • бира - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме си пилешките дробчета, премахваме им ципите и нареждаме в намаслена тавичка.

Измиваме си и картофите и нарязваме на кубчета.

Поставяме в съд и заливаме с вода, като оставяме на страна.

Лука почистваме от люспите и нарязваме на дребно.

Премахваме водата от картофите и към тях добавяме лука.

Овкусяваме с червения и черен пипер, както и със солта и чубрицата.

Всичко разбъркваме много добре.

Изсипваме всичко това в тавата при дробчетата, поръсваме с още малко олио, прибавяме бирата и внимателно разбъркваме дробчетата с картофи.

Поставяме във фурната и печем пилешки дробчета с пресни картофи на 200°C до готовност.

Поднасяме, докато са още топли.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Юстиниян Ясенов
Юстиниян Ясенов
Получи се супер! Благодаря За рецептата :)
26.05.2024 17:44