Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Печени пилешки бутчета с пресни картофи

Печени пилешки бутчета с пресни картофи

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Печени пилешки бутчета с пресни картофи
Снимка: Мария Симова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Вечната класика - бутчета с картофи и много богат сос"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 8 бр.
  • картофи - 8 бр. пресни
  • лук - 3 глави
  • домати - 3 бр.
  • марината за бутчетата
  • соев сос - 50 мл
  • майонеза - 200 г
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • олио - 4 с.л.
  • кашкавал - 100 г за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте пилешките бутчета, подсушете с кухненска хартия и поставете в дълбока купа.

Добавете майонезата, доматеното пюре, червения и черния пипер и налейте соевия сос, разбъркайте и оставете за поне 1 час в хладилника.

През това време обелете пресните картофи, нарежете на кръгли филийки и ги сварете в подсолена вода за 3 минути.

Обелете, измийте и нарежете лука на малки кубчета, запържете за около 5 минути в тиган с олиото или докато омекне.

Намажете тавичка с малко олио и поставете картофите, вадейки ги с решетъчна лъжица от водата и разпределете по дъното на тавата.

Разпределете пържения лук върху тях на равен слой. Нарежете доматите на филийки и наредете върху лука.

Наредете маринованите пилешките бутчета върху тях и поставете тавата в предварително загрята на 200 градуса фурна и печете, за около 45 минути.

Малко преди да извадите тавата от фурната, поръсете с настъргания кашкавал.

Вкусно и обилно ястие за цялото семейство, както за делнични дни, така и за празнични!

Печените пилешки бутчета с пресни картофи са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Наистина богат вкус!
12.07.2022 21:59