Начин на приготвяне
Измийте пилешките бутчета, подсушете с кухненска хартия и поставете в дълбока купа.
Добавете майонезата, доматеното пюре, червения и черния пипер и налейте соевия сос, разбъркайте и оставете за поне 1 час в хладилника.
През това време обелете пресните картофи, нарежете на кръгли филийки и ги сварете в подсолена вода за 3 минути.
Обелете, измийте и нарежете лука на малки кубчета, запържете за около 5 минути в тиган с олиото или докато омекне.
Намажете тавичка с малко олио и поставете картофите, вадейки ги с решетъчна лъжица от водата и разпределете по дъното на тавата.
Разпределете пържения лук върху тях на равен слой. Нарежете доматите на филийки и наредете върху лука.
Наредете маринованите пилешките бутчета върху тях и поставете тавата в предварително загрята на 200 градуса фурна и печете, за около 45 минути.
Малко преди да извадите тавата от фурната, поръсете с настъргания кашкавал.
Вкусно и обилно ястие за цялото семейство, както за делнични дни, така и за празнични!
Печените пилешки бутчета с пресни картофи са готови.
Коментари