Реване от кайма и ориз

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Реване от кайма и ориз1 / 2
15/11/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4-6

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г
  • прясно мляко - 1 л
  • яйца - 3 бр.
  • олио - 6 с.л.
  • ориз - 150 г
  • лук - 3 глави
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • магданоз - 1 ч.л. ситно нарязан
  • кисело мляко - за сервиране
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете в олиото лука, докато стане прозрачен. Сложете каймата, ориза, черния пипер и магданоза. Посолете и изпържете, като от време на време разбърквате внимателно. Свалете от котлона.

Прибавете прясното мляко към разбитите яйца и половината количество смесете с изпържената кайма и ориза. Изсипете сместа в огнеупорен съд, намазан с мазнина.

Залейте с остатъка от млякото и яйцата. Печете в предварително загрята на 250 градуса фурна до златистокафяво. Сервирайте ястието топло с кисело мляко и кетчуп сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.9
53
42
30
22
10
Дай твоята оценка: