Начин на приготвяне
Внимателно с остър нож изрежете дръжките на чушките, като гледате да получите хубави капачета, почистете семената. В тенджера запържете лука и каймата, като сипете малко вода, за се раздроби хубаво.
Прибавете лъжица червен пипер и измития ориз, запържете ги заедно след което добавете почистения арпаджик, кафена чашка вода и ситно нарязаните домати.
Оставете така да поврат, като през това време овкусите с подправки по ваш избор и бъркате, за да не залепне оризът.
След като оризът е наполовина сварен изключете и добавете ситно нарязан магданоз. Напълнете чушките със сместа и захлупете със капачетата.
Подредете ги в тавичка като сипете малко вода, сложете да се запекат във фурната. Може да декорирате със розичка от домат, маслина и магданоз.