Начин на приготвяне
Първа стъпка към приготвяне на кето тортата е да загреете предварително фурната до 180°C.
Добавете всички сухи съставки в голяма купа, комбинирайте и оставете купата настрана.
Добавете всички мокри съставки в по-голяма купа и използвайте ръчен миксер, за да комбинирате тези съставки.
След като мокрите съставки се комбинират, добавете сухите съставки и използвайте ръчния миксер, за да комбинирате мокрите и сухите съставки заедно.
Когато тестото се е формирало - изсипете тестото в кръгла форма за торта - 18/20 см, покрита с хартия за печене, и покрийте хартията със спрей за печене.
Ако приготвите един блат за разрязване: печете около 40 минути или докато горната част стане златисто кафява. Ако правите два, печете по 20 минутки на блат.
Оставете да се охлади в тавата и докато се охлажда, смесете съставките за глазура заедно в купа. Поставете желатина да набъбне в чашка за 5 минути.
Когато блатът за тортата се охлади напълно, извадете от тавата.
Сглобяване на тортата:
В голяма купа разбийте крема сиренето, докато омекне. За това използвам електрическа бъркалка.
Добавете подсладителя (* може и друг вид с ниско съдържание на въглехидрати), лимоновата кора и сока.
В друга купа разбийте сметаната на твърди върхове, след това разбъркайте в сместа от крема сирене. Добавете затопленият желатин за минутка в микровълновата фурна. Разбъркайте в сместа. Можете да го пропуснете и да направите крема без него, без да се притеснявате.
Добавете малините и внимателно разбъркайте, като внимавате да не ги смачкате твърде много.
С лъжица напълнете пълнежа върху двата блата и поставете бадемовата торта в хладилника, за да се охлади и стегне поне за 4 часа или за една нощ.
Украсете с малини, нарежете вкусната диетична торта, хапнете и се насладете!
Коментари