Шоколадова кето торта

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k4
Шоколадова кето торта2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
8
"Не познаваме човек, който може да устои на тази шоколадова кето тортичка"

Необходими Продукти

  • Блат
  • бадемово брашно - 1 1/2 ч.ч. фино
  • холандско какао - 2 с.л. (1/4 ч.ч.)
  • бакпулвер - 2 и 1/4 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • вода - 1/3 ч.ч. или мляко по избор
  • яйца - 3 бр. или заместител на яйца за веган версия
  • еритритол - 1/3 ч.ч. гранулиран или ксилитол
  • екстракт от ванилия - 1 и 1/2 ч.л.
  • Шоколадов крем
  • какао - 1/2 ч.ч. или по избор 60 г разтопен шоколад
  • крема сирене - 225 г
  • масло - 1/4 ч.ч.
  • еритритол - 1 1/2 или 3 чаши за кето или пудра захар
  • екстракт от ванилия - 1 1/2 ч.л. чист
  • мляко - 2 или 4 с.л. краве или кокосово, бадемово
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тази изключително вкусна и лесна рецепта за шоколадова торта - без никакво брашно, което да попречи на меката текстура и интензивен шоколадов вкус - ще промени всичко, което сте мислили, че знаете за класическата шоколадовата торта.

Дори да използвате истинска захар, пак ви трябват 2/3 ч.ч. общо за цяла двупластова торта, което е невероятно малко в сравнение с традиционните рецепти за шоколадови торти, които често имат поне двойно по-голямо количество подсладител.

Чувствайте се свободни да използвате любимия си ванилов или шоколадов крем за глазура, домашен или закупен в магазина. Или променете вкуса на тортата с глазура от фъстъчено масло, бита сметана, нарязани ягоди или кокосова глазура. Просто не забравяйте да оставите тортата да се охлади напълно, преди да намажете глазура отгоре.

Веган кето торта

Докато рецептите за шоколадови торти без брашно обикновено изискват яйца, правенето на веган торта беше изненадващо лесно. Просто смесих три супени лъжици заместител на яйца със 150 грама вода (половин чаша плюс 2 с.л. ленено семе), оставих го да престои няколко минути, за да се сгъсти, и след това го използвах вместо трите яйца в рецептата. За 1 ленено яйце, използвам 1 с.л. ленено семе, разтворено в 3 с.л. вода.

Ако имате нужда от шест яйца за двуслойна торта, просто използвайте шест супени лъжици от заместителя на яйца, смесени с 1 1/4 чаша вода. Все още не съм се опитвал да направя версия с помощта на ленено яйце, но не забравяйте да споделите, ако експериментирате!

Подготовка на шоколадовия блат

За двуслойна торта просто удвоете рецептата и печете в две 20 см тави. Изброих няколко идеи за кето глазура по-горе в публикацията.

Загрейте фурната до 180°C. Намажете 16/20 см форма за торта и покрийте с пергамент. Разбъркайте много добре всички съставки заедно, след което ги разпределете в тавата. Ако е необходимо, използвайте втори лист пергамент, за да изгладите.

Печете 14 минути върху средна решетка (някои фурни изискват повече време за печене, така че продължете да готвите, докато стегнат). Оставете да се охлади напълно, преди да извадите блатовете. Можете да направите два блата или един и да разрежете или да оставите цял и да покриете с цялата шоколадова глазура. Който и вариант да изберете, ще е вкусно.

Подготовка на лесният крем с крема сирене

Нека крема сиренето и маслото да са на стайна температура. Разбийте всички съставки с електрически миксер или миксер за стойка (или на ръка, няма да е толкова пухкав, но пак става). Ако е твърде гъст, добавете по малко мляко по избор.

За да сглобите тортата, поставете единия блат за торта върху чиния за сервиране. Добавете малко шоколадов крем отгоре и разпределете равномерно. Поставете втория блат отгоре и натиснете малко надолу.

Покрийте цялата торта с останалия шоколадов крем - повърхността не трябва да е гладка, направете няколко вълнички с назъбена шпатула, за да придадете някаква структура.

Поставете в хладилника за поне 30 минути преди сервиране. По избор полейте тортата с разтопен на водна баня шоколад, върху стегнатия крем охладете отново и сервирайте тази вълшебна, вкусна и много лесна торта за вашите гости!

Насладете се на тази наистина уникална шоколадова кето торта!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: