Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Картофи с гъби и грах на фурна

Картофи с гъби и грах на фурна

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Картофи с гъби и грах на фурна
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
18 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
63 мин.
Порции
7
"Една чудесна картофена гарнитура за вашето основно ястие"

Необходими Продукти

  • картофи - 4 бр. голям размер
  • гъби - 10 бр. печурки, 200 г
  • грах - 4 пълни шепи, пресен или замразен
  • чесън - 4 скилидки
  • мащерка - 1 с.л. сушена
  • черен пипер - 3 щипки
  • червен пипер - 3 щипки
  • лют пипер - 1 щипка
  • сол - 1 ч.л. или на вкус
  • вегета - 1 с.л.
  • олио - 150 мл
  • вода - 150 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и нарежете картофите на едри кубчета.

Гъбите печурки почистете и нарежете по дължина на дебели резени заедно с пънчетата. Големите гъби е достатъчно да се срежат на две или три, а ако са много малки, може да се сложат и цели.

Обелете и разполовете скилидките чесън и сложете при останалите зеленчуци заедно с граха.

Сипете олио, сол и овкусете с подправките. Разбъркайте добре, налейте водичката и покрийте с алуминиево фолио.

Печете зеленчуците в загрята на 200°C фурна 30 минути, после махнете фолиото и допечете до лека коричка.

Сервирайте вкусните картофи с гъби и грах като основно ястие или гарнитура.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: