Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Сладък хляб»Шоколадов хляб с тиквички

Шоколадов хляб с тиквички

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7985k1k11
Шоколадов хляб с тиквички2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
55 мин.
Порции
10
"Ето това е нещо, което би могло да изненада всеки, на който го сервирате - шоколадов хляб с тиквички"

Необходими Продукти

  • тиквички - 1 бр., малка, около 150 - 200 грама
  • брашно - 1½ ч.ч.
  • какао - ¼ ч.ч.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • сода бикарбонат - 1/2 к.л.
  • сол - 1 к.л.
  • канела - 1 ч.л.
  • индийско орехче - 1/2 к.л.
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • ябълково пюре - 1/4 ч.ч. (около 5 с.л.)
  • олио - 4 с.л.
  • ванилов екстракт - 1 к.л., или 1 ампула
  • прясно мляко - 3/4 ч.ч.
  • шоколад - 1 бр., за предпочитане черен, нарязан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичката за сладкия хляб се обелва и настъргва. Поставя се върху парче кухненска хартия и отгоре се завива с още едно.

Сухите съставки (без шоколада) се смесват в купа и се разбъркват добре.

Към тях се добавят и течните съставки. Разбърква се добре - трябва да стане доста гъста и почти суха смес, нещо като гъст крем.

Настърганата тиквичка се отцежда и се прибавя към сместа. Разбърква се всичко добре. От течността в тиквичката сместа вече не е толкова гъста и суха.

Накрая се добавя и нарязаният шоколад, като част от него се оставя за поръсване отгоре преди печенето.

Шоколадовият хляб се пече на 165 - 170 градуса до изваждането на суха клечка за зъби.

Преди сервиране се оставя да изстине поне 15 минути, а най-добре изцяло.

Шоколадов хляб с тиквички е вкусен и неустоим. Напомня на апетитен шоколадов сладкиш.

По същия начин тиквичка може да се добави и към рецепта за кекс.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: