Начин на приготвяне
За блатовете на нашата вкусна ягодова торта в купа разбиваме 5 яйца.
Добавяме 160 г захар, 150 г брашно, 1 ванилия и 20 г какао.
Разделяме сместа на 3 равни части и изпичаме блатове в кръгла тава (диаметър 20 см). Оставяме да изстинат.
За сиропа:
В касарола слагаме 5 с.л. захар и 10 с.л. вода. Варим 10 минути.
За крема на ягодовата торта:
В купа разбиваме 200 мл сладкарска сметана. Добавяме 3 с.л. кондензирано мляко, 3 с.л. пудра захар и 500 г маскарпоне.
Всичко разбиваме с миксер в тази последователност. Може да изрежете блатовете за тортата, да се получи като цвете.
Всеки блат сиропираме и сглобяваме ягодова торта с маскарпоне - блат, нарязани пресни ягоди, крем, блат, ягоди, крем.
Декорираме с ягоди.
Източник: Maia Ivanova - Кулинарна Мрежа, по рецепта на Добриана Димова.