Ягодова торта с маскарпоне

Кулинарна мрежаКулинарна мрежа
Джедай
7466k2k4k
Ягодова торта с маскарпоне
Снимка: Кулинарна мрежа
2 / 3
04/06/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Искаме всеки един десерт, който приготвяме, да изглежда точно толкова красив, колкото е този ягодов сладкиш по рецепта на Maia"

Необходими Продукти

  • за блатовете
  • яйца - 5 бр.
  • захар - 160 г
  • брашно - 150 г
  • ванилия - 1 бр.
  • какао - 20 г
  • за сиропа
  • захар - 5 с.л.
  • вода - 10 с.л.
  • за крема
  • сладкарска сметана - 200 мл
  • кондензирано мляко - 3 с.л.
  • пудра захар - 3 с.л.
  • маскарпоне - 500 г
  • ягоди - пресни
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За блатовете на нашата вкусна ягодова торта в купа разбиваме 5 яйца.

Добавяме 160 г захар, 150 г брашно, 1 ванилия и 20 г какао.

Разделяме сместа на 3 равни части и изпичаме блатове в кръгла тава (диаметър 20 см). Оставяме да изстинат.

За сиропа:

В касарола слагаме 5 с.л. захар и 10 с.л. вода. Варим 10 минути.

За крема на ягодовата торта:

В купа разбиваме 200 мл сладкарска сметана. Добавяме 3 с.л. кондензирано мляко, 3 с.л. пудра захар и 500 г маскарпоне.

Всичко разбиваме с миксер в тази последователност. Може да изрежете блатовете за тортата, да се получи като цвете.

Всеки блат сиропираме и сглобяваме ягодова торта с маскарпоне - блат, нарязани пресни ягоди, крем, блат, ягоди, крем.

Декорираме с ягоди.

Източник: Maia Ivanova - Кулинарна Мрежа, по рецепта на Добриана Димова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: