Начин на приготвяне
Ако обичате авокадо или вкусовите комбинации в гуакамолето, то този мус от авокадо и кориандър няма как да не ви хареса. Толкова е свеж и вкусен, че човек не може да спре да си го похапва с препечени филийки или като сос за морски дарове и фахитас.
За да си го приготвите фин и пухкав, най-добре използвайте блендер, но пък с пасатор също би било решение.
Обелете, отстранете костилката от авокадото, нарежете го и сложете в купата на уреда.
Настържете половината от кората на ароматния лайм (само зелената част, с ренде за цитруси). Изцедете сока му или го обелете перфектно, включително от кожичките. Сложете при авокадото.
Добавете кремообразното сирене кварк или цедено мляко, листата от кориандър, дивия лук, чесъна, черен пипер и сол.
Пуснете да се смели всичко до гладкост и да стане зеленчуковия пастет пухкав.
Сервирайте добре охладен и свеж готовият мус от авокадо.
Добър апетит!