Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Mаринован чесън по студен начин

Mаринован чесън по студен начин

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Mаринован чесън по студен начин4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
1
"Ако обичате чесън, изпробвайте и този метод за мариноване по студен начин"

Необходими Продукти

  • за буркан от 1.8 л
  • пресен чесън - 1 кг
  • сол - 2 с.л. (равни)
  • захар - 2 с.л. (равни)
  • оцет - 2 с.л.
  • джанки - по желание
  • люти чушки - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ако ви се намира повечко чесън, а пък обичате да експериментирате със зимнина и мариновани чушки, стерилизирани гъби, изпробвайте и Маринован чесън по студен начин.

Пресният чесън се почиства от брадата, отрязва се стъблото и се обелват най-външните люспи.

Така почистения чесън се нарежда в буркан и се залива със студена вода, като се слага капачката, но не се завива или запечатва и се оставя на хладно и тъмно място.

Водата трябва да се сменя 3 пъти на всеки 24 часа за общо 3 дни. След последната смяна на водата се добавят 2 с.л. сол, 2 с.л. захар, 2 с.л. оцет и се залива със студена вода.

По желание може да добавите шепа-две джанки и няколко люти чушлета, които са надупчени на няколко места.

Капачката се слага на буркана, но не се запечатва и се оставя за няколко дни на хладно и тъмно. След това, ако е необходимо, се долива допълнително вода, запечатва се бурканът и се прибира в мазето.

След около месец маринованият чесън е готов за консумация.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: