Сарми с пуешко месо

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k
2k
27
5k
16/11/2013
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо9 777
  • Преглеждания за месеца601
  • Преглеждания за седмицата96
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Маслото и олиото се загряват в дълбок тиган. Запържва се оризът и се добавят червеният пипер, чубрицата и солта. Добавя се свинската кайма, като се разделя с вилица, за да не остане на големи парчета.

След това се добавя и нарязаното на много малки парченца пуешко месо. Щом всичко се задуши, се добавят настърганите домати.

С приготвената плънка се завиват сарми и се нареждат в дълбока тенджера, на дъното на която е налята малко вода, за да не загорят. Варят се на слаб огън до пълна готовност. Поднасят се топли, поляти със соса, който се е получил при варенето.

Рейтинг

5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
daniela dimitrova
daniela dimitrova
19.11.2013 21:09
така е,без лук не върви и аз съм на съ6тото мнение
1
0
Чичо
Чичо
19.11.2013 16:00
Е как без лук бе? На дъното на тенджерата се слагат 2-3 листа зеле, отгоре също се слага лист, затискат се с чинийка и т.н. и т.н.
1
0